FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest mrtvih u napadima u Iraku

Autor: vrad
BAGDAD, 29. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Šest osoba, među kojima dvojica policajaca, poginulo je, a 21 je ranjena, u nedjelju u napadima diljem Iraka, doznaje se od medicinskih i sigurnosnih izvora.

Četiri su osobe smrtno stradale u eksploziji autobombe na tržnici u Mokdadiji, 90 km sjeveroistočno od Bagdada, kazali su izvori. Trinaest osoba je ranjeno u tom napadu.

U Faludži, gdje je također eksplodirala autobomba, poginula su dvojica policajaca i trojica su ranjena, a u eksploziji bombe postavljene uz cestu ranjene su četiri osobe u tome gradu, 60 km zapadno od Bagdada.

Usto, u eksploziji bombe u Kirkuku, na sjeveru Iraka, ranjen je zapovjednik Rabih Nadim, zadužen za sigurnost naftnih postrojenja, priopćila je mjesna policija.

U lipnju je u Iraku zabilježen najveći broj žrtava, najmanje njih 282, po statistici agencije France Presse koja se temelji na podatcima dobivenim od čelnika i medicinskih izvora.

Nasilja je u Iraku ipak znatno manje nego u najtežim godinama, 2006. i 2007., ali je ono još prisutno u toj zemlji gdje vladaju teška politička kriza i vjerske napetosti.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙