FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanska tužiteljstva ispituju slučajeve sporne privatizacije

Autor: ssai
BEOGRAD, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Srbijanska tužiteljstva ispituju 18 od ukupno 24 u Srbiji provedene privatizacije koje su rezolucijom Europskog parlamenta označene spornim, piše u srijedu beogradska ''Politika'' pozivajući se na neimenovani izvor blizak istrazi.

U tri od 18 slučajeva u tijeku su, kako navodi taj dnevnik, kazneni postupci, a većina slučajeva je u nadležnosti posebnog srbijanskog tužiteljstva za organizirani kriminal.

Dodaje se kako, s obzirom na to da su u većini slučajeva u tijeku pretkazneni postupci, detaljnije informacije o tome dokle se stiglo s preispitivanjem i postoje li moguće indicije koje bi ukazivale na kaznenu odgovornost nekih od sudionika u spornim privatizacijama, nije bilo moguće dobiti.

Po riječima izvora ''Politike'', među privatizacijama koje se ispituju su tvrtke ''Sartid'', ''Jugoremedija'', ''Mobtel'', ''C-market'', ATP ''Vojvodina'', ''Luka Beograd'', ''Novosti'', Veterinarski zavod Beograd, ''Keramika Kanjiža'', ''Šinvoz'', ''Zastava elektro'', ''Trudbenik gradnja'', ''Srbolek'', ''Azotara Pančevo'', kao i Nacionalna štedionica, koncesija za put Horgoš-Požega, izvoz šećera u Europsku uniju (EU) i prodaja poslovnog prostora nekadašnjeg zavoda za obračune i plaćanja.

Neimenovani izvor blizak istrazi kazao je za "Politiku" da su u samo tri slučaja (''Mobtel'',''C-market'' i ''Azotara Pančevo'') u tijeku kazneni postupci. Ostali su, po riječima tog izvora, u fazi pretkaznenog postupka, a većina njih je u nadležnosti srbijanskog Tužiteljstva za organizirani kriminal.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙