FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Jakovina obišao izgorenu farmu u Čepiću

Autor: dspo
ČEPIĆ, 31. srpnja 2012.(Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina obišao je danas poslijepodne farmu "Bio Adria" u Čepiću na Labinštini čije je skladište stočne hrane izgorjelo u velikom požaru koji je buknuo sinoć oko 21 sat, a čiji uzrok još nije poznat.

Tom je prilikom vatrena stihija uništila goleme količine sijena, žita, kukuruza, ječma i soje u hangaru površine oko tri tisuće četvornih metara.

"Nažalost, velika količina spremljene hrane za gotovo tisuću grla životinja u cijelosti je izgorjela. U pomoć su tijekom dana uskočili susjedni proizvođači s manjim količinama tako da je za dan-dva ipak osigurana hrana za stoku", rekao je ministar Jakovina u izjavi za novinare. Dodao je kako je ministarstvo pronašlo model s ravnateljstvom za robne zalihe te je u proceduru poslan zahtjev za hitno odobrenje robnog kredita gdje bi se iz robnih zaliha osiguralo 700 tona kukuruza za tu stoku.

Ministar Jakovina izrazio je zadovoljstvo što su se i ostale tvrtke u Hrvatskoj senzibilizirale zbog te nesreće i velikog gubitka u proizvodnji pa je, primjerice, tvrtka "Belje" prva reagirala i poslala šleper silaže potrebne za životinje.

"Vjerujem da će se i ostale tvrtke povesti tim primjerom. Nećemo dopustiti da se zdravlje i sigurnost stoke na bilo koji način ugrozi", poručio je Tihomir Jakovina, dodajući kako vjeruje da će vlasnik poduzeća, neovisno o velikom gubitku i financijskom izdatku, pronaći snage i volje da nastavi proizvodnju te s planovima koje je imao s tom farmom, koju je ministar Jakovina osobno posjetio prije dva i pol mjeseca.

"Mi ćemo kao ministarstvo pripomoći na saniranju štete kako bi farma ponovno stala na noge", zaključio je ministar Jakovina i tom prilikom zahvalio vatrogascima na brzoj intervenciji tako da nije bilo ljudskih žrtava niti je stradao stočni fond.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙