FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lagumdžija: Odlazak Komšića neće utjecati na europski put BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 24. srpnja 2012. (Hina) - Predsjednik SDP-a BiH i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija ocijenio je da potezi člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je odlučio napustiti stranku kojoj je na čelu, neće utjecati na europski put ove zemlje.

"Pojedinac ne utječe na europski put BiH koji je stvar političkog dogovora", rekao je Lagumdžija u prvome komentaru na odluku Komšića da napusti stranku i mjesto potpredsjednika stranke.

Komšić je izlazak iz SDP-a opravdao protivljenjem sporazumu o ustavnim promjenama kojega je s HDZ-om BiH usuglasila ova stranka. Sporazum o provedbi ustavnih promjena jedan je od uvjeta da bi se BiH kandidirala za članstvo u Europsku uniju. Na to su Komšića, uoči njegova napuštanja stranke, upozorili iz SDP-a navodeći da zaustavljanje ustavnih promjena znači blokadu europskog puta zemlje.

Lagumdžija je dodao da će stranke koje su usuglasile ustavne promjene nastaviti raditi na njihovoj provedbi u pravcu približavanja Europskoj uniji. Najavio je da će stranka zauzeti stajalište o Komšićevu odlasku na današnjoj sjednici predsjedništva.

Županijski odbor SDP BiH Zeničko-dobojske županije pozvao je Komšića da podnese ostavku na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva dajući potporu čelništvu stranke oko provedbe ustavnih reformi.

Politički analitičari ocijenjuju da će Komšićev odlazak iz SDP-a nanijeti štetu popularnosti ove stranke te najavljuju mogućnost da on osnuje novu političku stranku.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙