FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilno nakon jučerašnjeg pada

Autor: mpuk
LONDON, 24. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Cijene nafte na međuanrodnim tržištima stabilizirale su se u utorak, nakon što su dan ranije oštro pale uslijed produbljivanja dužničke krize eurozone.

Cijena barela sirove nafte u Londonu porasla je danas 5 centi na 103,31 dolara, dok je na američkom tržištu bila u plusu 2 centa, dosegnuvši 88,16 dolara.

Dan ranije cijene su oštro pale, za otprilike 3 dolara po barelu, zbog zabrinutosti investitora da će Španjolska možda zatrebati međunarodnu financijsku pomoć.

Iako su ti strahovi još prisutni, njihov utjecaj na tržište oslabio je nakon nešto boljih podataka o kineskoj industrijskoj aktivnosti u srpnju. Indeks menadžera nabave (PMI) industrijske aktivnosti u Kini porastao je s lipanjskih 48,2 na 49,5 bodova.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) u međuvremenu je objavila na svojim internetskim stranicama da je cijena referentne košarice njezine nafte u ponedjeljak iznosila 100,07 dolara što znači da je bila 3,63 dolara niža nego na kraju prošlog tjedna u petak.

(Hina) xmpv ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙