FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: sobr
ZAGREB, 22. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegova nevjenčana supruga Fani Horvat opljačkani su u prvim satima nedjelje kada je nepoznati lopov provalio u njihovu vilu na Mejama i ukrao nakit i veći novčani iznos, doznaje se u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Policija nije iznijela pojedinosti kako ne bi ugrozila kriminalističku istragu. Neslužbeno se doznaje da je ukradeni nakit u vlasništvu Fani Horvat koja je jutros, za razliku od Keruma, viđena u vili na adresi Ivana Meštrovića broj 72. Krađa je prijavljena jutros oko 4 sata nakon čega je obavljen očevid, a splitska policija je započela intezivnu potragu za počiniteljem. Nekoliko sati nakon provale susjedi splitskog gradonačelnika kazali su da noćas ništa nisu čuli jer je u blizini bila proslava vjenčanja. Potvrdili su da je Kerumov automobil cijelu noć bio parkiran pred kućom na Mejama, ali nisu mogli potvrditi je li se on tada nalazio u vili gdje živi sa Fani Horvat i njihovim sinom. Neki mediji javljaju da u kući u trenutku provale nije bilo nikoga.

PULA - Prigodnom svečanošću sinoć je u pulskoj Areni otvoren 59. Festival igranog filma, u sklopu kojeg će ove godine u natjecateljskoj glavnoj sekciji Nacionalnoga programa biti prikazano dvanaest hrvatskih dugometražnih igranih filmova. Posebni gosti svečanosti bili su hrvatski predsjednik Ivo Josipović i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Ustvrdivši kako je Festival igranog filma u Puli jedinstvena filmska manifestacija od nacionalnog značenja, koja svojim programom kontinuirano njeguje i promiče umjetničke vrijednosti, ministrica kulture Zlatar Violić istaknula je kako je film propitivanje ovoga vremena koje, kako je rekla "postavljaju umjetnici, redatelji, scenaristi i glumci". U Pulu je sinoć doputovao i posebni gost festivala, proslavljeni britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes. On će se pulskoj publici predstaviti večeras u Areni, gdje će biti prikazan njegov redateljski prvijenac, hvaljena ratna drama "Koriolan", snimljena prema literarnom predlošku Williama Shakespearea.

DUBROVNIK - Premijerni dramski program 63. Dubrovačkih ljetnih igara otvorio je sinoć autorski rad Saše Božića Skup: Igre koji je ostvaren u suradnji s radionicom Lazareti. Projekt okuplja sjećanja gledatelja kultne predstave "Skup" u režiji Koste Spajića, koja je praizvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama prije 54 godine, a igrala se 14 sezona. Kroz predstavu putuju različiti junaci od Izeta Hajdarhodžića pa do nekih današnjih lokalnih moćnika.

RIJEKA - Pokrenuta je potraga za 20-godišnjakom iz Svete Nedjelje koji je rano jutros iz Selca isplovio na gumenjaku i nije se vratio, doznaje se u danas u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi. Policija je jutros primila prijavu nestanka osobe na moru. Mladić je isplovio na gumenjaku i od tada nije viđen.

BENKOVAC - U mjestu Gornje Biljane kod Benkovca u novom naselju "Ograde" sinoć se u svom automobilu zapalio 45-godišnjak koji je s teškim opeklinama prevezen u zadarsku bolnicu. Muškarac je u dvorištu obiteljske kuće oko 20,20 sati benzinom polio automobil, sjeo u njega i namjerno zapalio. Iz zapaljenog automobila izvukli su ga susjedi, nakon čega je s teškim opeklinama prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje je zadržan na liječenju. Automobil je izgorio. Slučaj istražuje policija koja će podnijeti izvješće državnom odvjetništvu.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙