FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrh vatrogastva posjetio vatrogasce u Zadarskoj županiji

Autor: mkov
ZADAR, 20. srpnja 2012. (Hina) - Glavni vatrogasni zapovjednik RH, Slavko Tucaković i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić te zapovjednik Protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga Republike Hrvatske (PP NOS OS RH) general bojnik Mate Obradović danas su posjetili vatrogasce smještene na dislokaciji na Božavi na Dugom otoku i u Kukjlici na Ugljanu, priopćili su zadarski vatrogasci.

Navodi se kako su čelni ljudi vatrogastva proteklih dana obilazili sve vatrogasce na dislokacijama na priobalju kako bi se što bolje upoznali s postojećim stanjem na terenu.

"Pripreme koje su lokalne zajednice odradile zajedno sa županijskim vatrogascima i državnom upravom ove su godine dobre, no smatram kako s pripremom za iduću protupožarnu sezonu moramo početi već na jesen", izjavio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković dodavši kako je cilj razvoj vatrogastva na lokalnoj razini, jačanje JVP-a i DVD-a, te stvaranje kulture vatrogastva.

Ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić istaknuo je kako su dislokacije ove godine dobro opremljene i spremne. "Potrebno je ondje gdje za to postoje uvjeti, ojačati vatrogastvo na lokalnoj razini, a sa sredstvima koja se potroše na dislokacije ojačati vatrogasna društva na tom prostoru", rekao je dodavši kako bi na ovakvim područjima turistička poduzeća i lokalne turističke zajednice morali odraditi mnogo više oko vatrogastva, odnosno na podizanju sigurnosti turista i domicilnog stanovništva.

Po riječima županijskoga vatrogasnog zapovjednika Željka Šoše potrebno je jačanje lokalnih vatrogasnih društava, ali i upošljavanje sezonskih vatrogasaca, odnosno osnivanje jačih DVD-a.

Zadarski vatrogasci podsjećaju kako se na dislokaciji u Božavi nalazi 8 vatrogasaca s 3 vozila iz Krapinsko–zagorske županije, a u Kukljici u vrijeme protupožarne sezone 4 vatrogasca s 1 vozilom iz iste županije.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙