FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul i Islamabad će nastaviti razgovore o miru u Afganistanu

Autor: akoz
KABUL, 19. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Pakistan i Afganistan su se u četvrtak složili nastaviti redovne razgovore o afganistanskom mirovnom procesu a pakistanski premijer je obećao pomoći dogovoriti sastanke između predstavnika Afganistana i talibana.

Nakon jednodnevnih razgovora u Kabulu, u koje je bio uključen i britanski premijer David Cameron koji se nalazi u posjetu, pakistanski premijer Radža Pervez Ašraf i afganistanski predsjednik Hamid Karzai su rekli da su se dogovorili nastaviti sastanke Mirovnog povjerenstva.

Rad povjerenstva koje okuplja političke i vojne čelnike obje zemlje prošle je godine bio obustavljen nakon ubojstva bivšeg afganistanskog predsjednika i mirovnog izaslanika Burhanudina Rabanija s obzirom da su afganistanski dužnosnici optuživali Pakistan za upletenost u ubojstvo.

Pakistan se smatra ključnim za stabilnost Afganistana, no afganistanski su dužnosnici otvoreno optuživali Islamabad da ne čini mnogo kako bi im pomogao doći do viših čelnika talibana za koje Kabul tvrdi da su u Pakistanu. Pakistan odbacuje te tvrdnje kao i tvrdnju da su na njegovom teritoriju vođe pobunjenika. "Pakistan pomaže posredujući... Ako to Pakistan može na bilo koji način olakšati mi ćemo to učiniti", rekao je Ašraf novinarima u predsjedničkoj palači u Kabulu.

(Hina) xakoz ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙