FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novac iz Europske unije za projekt namijenjen mladima

Autor: dsil
RIJEKA, 19. srpnja 2012. (Hina) - Za projekt "USUD - Podizanje standarda studenata na području kulture" odobreno je 10.934 eura iz fondova Europske unije u sklopu programa "Mladi na djelu", priopćeno je iz Grada Rijeke.

Projekt su osmislili Odjel za kulturu grada i riječko Sveučilište u Rijeci, a nastavlja se na projekte "Kultivator" i "Rijeka - grad u kojem vrijedi studirati", a svrha mu je "aktivno uključiti što više mladih u donošenje odluka vezanih uz kulturnu politiku grada i kulturni život Rijeke općenito", navodi se u priopćenju grada.

USUD je u pripremnom dijelu obuhvatio istraživanje i analizu trenutačnoga stanja kad je riječ o mladima i kulturnom životu u Rijeci. "Ideja projekta je razraditi platformu za debatu, konzultacije, aktivno uključivanje, sudjelovanje te informiranje mladih, i to posebno studenata, o kulturnim politikama za mlade", ističe se u priopćenju i dodaje da se nastoje utvrditi razlozi nedovoljne aktivnosti studenata u kulturnim i umjetničkim programima, a aktivnostima u sklopu tog projekta omogućit će se osnutak studentskoga kulturnog centra.

Projekt obuhvaća dva stručna okrugla stola, javnu raspravu, deset radionica pod vodstvom studenata, sudjelovanje na kulturnim događajima te kampanju putem medija radi informiranja i uključivanja što više mladih u raspravu.

Program "Mladi na djelu", u sklopu kojeg je Rijeci odobren novac, Europska unija namijenila je mladima i organizacijama aktivnim u radu s njima od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju mladi, a odrasli sudjeluju kao potpora. Svrha je programa poticati mlade na aktivno uključivanje u lokalnu i širu zajednicu, promicati aktivno građanstvo mladih, posebice njihovo europsko građanstvo, te razvijati solidarnost i promicati snošljivost među mladima.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙