FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostavke u virovitičkome HSS-u

Autor: ztes
VIROVITICA, 19. srpnja 2012. (Hina) - Predsjednik virovitičko-podravske Županijske organizacije HSS-a Mato Barukčić dao je danas ostavku na tu dužnost zbog, kako ističe, nedosljednosti članova odbora Županijske organizacije u provođenju stranačkih odluka.

Posebice je prozvao zamjenika virovitičko-podravskog župana Zdravka Dijakovića, predsjednika virovitičko-podravske Županijske skupštine Josipa Novogradeca i zamjenicu županijskoga pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu Ana Mariju Petin jer kao članovi Županijskog odbora HSS-a nisu provodili stranačke interese. Barukčić pretpostavlja da su to učinili zbog osobnih interesa.

HSS u Virovitičko-podravskoj županiji obnaša vlast u koaliciji s HDZ-om, a "kap koja je prelila čašu", ističe Barukčić, jest posljednja sjednica Županijske skupštine na kojoj su vijećnici HSS-a, suprotno stranačkoj odluci, poduprli HDZ-ov rebalans proračuna, "vjerojatno zbog ucjena koje dolaze iz HDZ-a".

Voditi jedan takav odbor za koji ne znaš kad donosi odluku da li će iza nje stajati doista je teško, i meni kao ozbiljnom čovjeku nije preostalo ništa drugo nego da se povučem i to prepustim onima koji su spremni tako raditi jer ovo je ozbiljan posao, to više što naša županija po svim gospodarskim parametrima mora i može bolje. Vjerojatno smo i mi mogli više napraviti, ali ovi osobni interesi su se nametnuli ispred interesa i građana, a i 1600 članova HSS-a", istaknuo je danas na konferenciji za novinare Mato Barukčić.

Kazao je da kad se izabere novi predsjednik Županijske organizacije, prepustit će mu i svoje mjesto u predsjedništvu HSS-a, na koje će tada dati ostavku.

Osim Barukčića, ostavku je danas zbog istih razloga dao i tajnik virovitičko-podravske organizacije HSS-a Robert Piljek.

(Hina) xztes ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙