FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska - najava događaja za utorak, 10. srpnja

Autor: gvla
ZAGREB, 10. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 10. srpnja:

ZAGREB - Zastupnici Hrvatskog sabora nastavit će s radom raspravom o Prijedlogu zakona o izvršavanju sankcija izrečenih maloljetnicima za kazena djela i prekršaje. Novi se zakon donosi radi usklađivanja sa Zakonom o sudovima za mladež, donijet u srpnju 2011. godine, a stupio je na snagu 1. rujna 2011. godine, kao i radi usklađivanja sa Kaznenim zakonom, donijet u listopadu 2011. godine, a stupa na snagu 1. siječnja 2013. godine. Tijekom rada na dosadašnjem Zakonu pokazalo se da izmjene i dopune prelaze opseg više od trećine odredaba, stoga je predloženo donijeti novi Zakon. (9,30 sati)

DUBROVNIK - U povodu svečanog otvorenja 63. dubrovačkih ljetnih igara (21 sat) u Dubrovniku će boraviti predsjednik Republike Ivo Josipović, koji će u 20 sati u Kneževu dvoru razgledati izložbu "Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti".

Svečano otvorenje jednog od najstarijih i najuglednijih europskih ljetnih festivala počet će podizanjem festivalske zastave na Orlandov stup. Do 25. kolovoza više od dvije tisuće umjetnika iz dvadesetak zemalja svijeta na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija toga renesansnoga grada sudjelovat će u više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedaba. Na svečanom otvorenju 63. dubrovačkih ljetnih igara bit će predsjednik Republike Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić i drugi uglednici.

ZAGREB - Svjedočenjem bivše blagajnice HDZ-a Marice Glavaš na zagrebačkome Županijskom sudu nastavlja se suđenje HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke i premijeru Ivi Sanaderu i ostalima optuženima za nezakonito punjenje HDZ-ova "crnog fonda" novcem državnih tvrtaka i institucija. Marica Glavaš preuzela je HDZ-ovu blagajnu od optužene Branke Pavošević, koja je priznala nedjelo, no nije se nagodila s USKOK-om (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) održat će konferenciju za novinare na kojoj će tema biti novi vladin Prijedlog zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. Govorit će specijalist ginekologije Ante Ćorušić, specijalist psihijatrije i glavni tajnik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva Ivan Ćelić te potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić (12 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

NEUM/METKOVIĆ - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko posjetit će Neum i Metković. U Neumu će voditi stranačko izaslanstvo na radnom sastanku s izaslanstvom HDZ-a BiH s Draganom Čovićem na čelu. Sastanak će se održati u hotelu "Sunce" u 10 sati, a razgovarat će o trenutačnome političkom stanju u BiH i Republici Hrvatskoj, lokalnim izborima u BiH te unaprjeđenju suradnje HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske. Nakon sastanka, predsjednici stranaka održat će u 12 sati zajedničku konferenciju za novinare. U Metkoviću će Karamarko uručiti iskaznice novim članovima stranke, nakon čega su predviđene izjave za novinare (15,30 sati, hotel "Narona" u Metkoviću),

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke (HSS) na kojoj će o, kako se navodi, "partijskome kadroviranju i antiekološkoj politici vlade" govoriti predsjednik te stranke Branko Hrg, potpredsjednica Marijana Petir i ravnatelj HSS-ova ravnateljstva za energetiku, infrastrukturu, promet i telekomunikacije Ljubomir Majdandžić (14 sati, središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/I).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙