FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Bojadžić se izjasnio da nije kriv

Autor: rmav
SARAJEVO, 18. srpnja 2012.(Hina) - Bivši visoki časnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Armije BiH Nihad Bojadžić, koji je optužen za ratne zločine nad Hrvatima na području Jablanice, izjasnio se u srijedu da se ne osjeća krivima ni po jednoj točki optužnice, objavio je Sud BiH na kojemu je održano ročište za izjašnjenje o krivnji.

Sud će stoga odrediti raspravno vijeće i zakazati početak glavne rasprave na kojoj će uslijediti iznošenje dokaza. Optužnica za zločine u Jablanici protiv Bojadžića je potvrđena u lipnju. Njega se tereti za ratne zločine protiv hrvatskih civila i ratnih zarobljenika.

U optužnici među ostalim stoji kako je Bojadžić u svojstvu zamjenika zapovjednika posebne postrojbe "Zulfikar" koja je djelovala pri glavnom stožeru Armije BiH sudjelovao u zlostavljanju i nečovječnom postupanju prema civilima i ratnim zarobljenicima na području Jablanice.

Bojadžiću se pred Sudom BiH već sudi po optužnici koja ga tereti za zločine pripadnika postrojbe "Zulfikar" nad hrvatskim civilima i zarobljenim pripadnicima HVO u hercegovačkom selu Trusini.

U napadu na to selo 1993. godine ubijeno je 18 hrvatskih civila i četiri zarobljena pripadnika HVO.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙