FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: Osuda protuzakonitog privođenja 12 prosvjednika

Autor: mhaj
MOSKVA, 12. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Glavne ruske nevladine organizacije koje se bore za poštivanje ljudskih prava u četvrtak su osudile privođenje dvanaestorice prosvjednika, smatrajući ga protuzakonitim, a privedeni su nakon demonstracija organiziranih 6. svibnja protiv Vladimira Putina.

Nevladine udruge namjeravaju organizirati prosvjedni skup 26. srpnja. "Treba poništiti krivnju" osoba koje su privedene nakon prosvjeda organiziranih protiv Vladimira Putina i pustiti ih na slobodu, stoji u priopćenju što su ga nevladine organizacije distribuirale na konferenciji za novinare.

Organizacije također traže "pokretanje istrage protiv policajaca koji su tijekom te akcije pribjegli sili", stoji u istom tekstu, a u potpisu je ime predsjednika nevladine udruge Memorial Sergeja Kovaleva i predsjednice moskovske Helsinške grupe Ljudmile Aleksejeve.

Povjerenstvo 6. svibnja, organizacija osnovana da bi branila prava privedenih prosvjednika, osudila je "djelomičnu istragu i krivotvorenje dokaza".

"Nema nijednog dokaza da su moji klijenti krivi", izjavio je odvjetnik Dmitrij Agranofski, koji brani dvojicu prosvjednika.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙