FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncertom Igudesmana i Jooa završilo Osječko ljeto kulture

Autor: vsik
OSIJEK, 13. srpnja 2012.(Hina) - Glazbenom atrakcijom svjetski poznatoga dvojca Igudesman and Joo večeras je na Trgu Svetog Trojstva u povijesnoj osječkoj jezgri Tvrđi, završeno 12. osječko ljeto kulture na kojem je od 29. lipnja izvedeno 34 različitih kulturnih sadržaja.

Klasični glazbenici Aleksej Igudesman i Hyung-ki Joo oduševili su brojnu publiku jedinstvenim programom pod nazivom "A little nightmare music" u kojemu je spojena komedija s klasičnom glazbom i popularnom kulturom. Planetarno popularni izvođači, čije je izvedbe samo na You Tubeu dosad pogledalo više od 28 milijuna posjetitelja, oduševili su Osječane.

Glasnogovornica Osječkog ljeta kulture Tatjana Greganović istaknula je kako je brojnost publike "premašila sva očekivanja". Samo praizvedba obiteljske drame osječke književnice Ivane Šojat Kuči "Unterstadt", kojom je i otvoreno Osječko ljeto, reprizirana još dva puta, a više puta su reprizirane i ostale praizvedbe, koje su sve rađene u produkciji Osječkog ljeta kulture. Najmlađa publika "uživala je u prekrasnoj ruskoj bajci "Žar ptica" koja je izvedena u ambijentalnom prostoru franjevačkog samostana kao i drugim sadržajima", rekla je Greganović.

Po riječima osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, ovogodišnje Osječko ljeto kulture najposjećenije je do sada. Više od 12 000 posjetitelja pratilo je događanja, među njima i velik broj gostiju iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, rekao je za Hinu gradonačelnik Bubalo i izrazio zadovoljstvo "što je ova kulturna manifestacija zauzela važno mjesto na hrvatskoj kulturnoj karti ljetnih događanja".

Izrazio je posebno zadovoljstvo "što se barokna ljepotica Tvrđa još jednom pokazala u svoj svojoj povijesnoj ljepoti jer su se gotovo svi sadržaji održavali na tom prostoru". To nam je posebno važno, dodao je, "jer Tvrđa je svojom povijesnom znamenitošću i očuvanošću zaslužila da uđe na popis Unescove kulturne karte, na čemu intenzivno radimo".

Osječko ljeto kulture financirali su Grad Osijek sa 750.000 kuna, Ministarstvo kulture sa 70.000 kuna, a prikupljeno je i 300.000 kuna od brojnih sponzora.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙