FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma u Splitu

Autor: zjur
SPLIT, 10. srpnja 2012. (Hina) - Više od pola milijuna dolazaka turista evidentirano je u prvoj polovici ove godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, što je za 8 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvarenih 2,2 milijuna noćenja predstavlja povećanje za 5 posto, izneseno je prigodom današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića s predstavnicima te županije, grada Splita, županijske Turističke zajednice te gospodarstvenicima u turizmu.

Predstavnike javnog i privatnog turističkog sektora županije ministar je upoznao s planovima vezanim uz izmjenu zakonske regulative s naglaskom na zakone o turističkom zemljištu te one vezane uz turističke zajednice.

Predstavio im je i aktivnosti Ministarstva turizma u idućem razdoblju te naglasio kako će Ministarstvo i ubuduće podupirati kvalitetne turističke projekte, pogotovo one vezane uz razdoblja pred i posezone, kao i projekte vezane uz razvoj turistički nerazvijenih područja.

Osvrnuo se i na segment razvoja privatnog smještaja, dodavši kako Ministarstvo, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, priprema novi projekt formiranja nacionalne udruge privatnih iznajmljivača.

Predstavnicima županije ministar Ostojić je čestitao na strateškim dokumentima koje su usvojili s ciljem upravljanja turističkim razvojem, a predstavnicima grada na tranziciji koju je Split učinio u posljednjih nekoliko godina u preobrazbi iz tranzitne turističke destinacije u poželjno turističko stacionarno odredište.

Bilo je riječi i o mogućnostima za snažniji razvoj kulturnog turizma, odnosno kulturno-turističkih proizvoda, zatim o segmentu nautičkog turizma te o projektima tematskih staza te onima vezanim uz razvoj turističke infrastrukture.

U sklopu posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, ministar je sudjelovao i na konferenciji za medije u povodu izbora najboljeg obiteljskog i malog hotela "Adrian", kojeg već tradicionalno organizira Slobodna Dalmacija. Pritom je istaknuo važnu ulogu malih i obiteljskih hotela koji pridonose autentičnosti hrvatskog turizma.

Predsjednik Udruge obiteljskih i malih hotela Šime Klarić je napomenuo kako se prije sedam godina biralo između 70 hotela, a sada ih ima 120.

U okviru posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji u poslijepodnevnim satima Ostojić je obišao turističke objekte na području Splita - vojne zone Duilovo, Luxury Hotel Jupiter i Hotel Vestibul Palace.

(Hina) xzjur yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙