FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SFF: Film "Sve iz naše obitelji" potvrdio vitalnost rumunjskog filma

Autor: rmav
SARAJEVO, 10. srpnja 2012.(Hina) - Rumunjski film "Sve iz naše obitelji", kojega je režirao Radu Jude, prikazan je u utorak publici Sarajevo Film Festivala (SFF) kao peto ostvarenje koje se natječe za nagradu za najbolji igrani film zadobivši odmah simpatije publike i potvrđujući vitalnost rumunjske kinematografije.

Obiteljska drama o razvedenim roditeljima koji se "otimaju" za skrb nad kćerkom neobično je ispričana priča koja odudara od stereotipa i publiku punih 108 minuta drži u neizvjesnosti kao u najnapetijem trileru.

Glumci Serban Pavlu i Mihaela Sirbu, koji su u filmu ostvarili naslovnu mušku i žensku ulogu kazali su novinarima kako je i njima rad na ovom filmu bio velik izazov.

"Moram priznati kako sam se zapravo uplašila kad sam prvi put vidjela scenarij, a još više kada je snimanje počelo", kazala je Sirbu koja film "Sve iz naše obitelji" opisuje kao univerzalnu priču o ljudima koji su spremni u ime ljubavi činiti loše stvari.

Film prepun dinamičnih dijaloga bio je izazov i za Pavlua koji glumi oca na rubu živčanog sloma. "Pripremajući se za ovaj film vježbali smo te dijaloge gotovo kao da smo u kazalištu", kazao je Pavlu.

Izvrsnu ulogu u filmu ostvarila je i djevojčica Sofia Nicolaesku koja, kao ni redatelj Jude, ipak nije mogla biti u Sarajevu.

Film "Sve iz naše obitelji", uz "Ženu koja je obrisala suze" Teone Strugar Mitevske, po reakcijama publike ali i kritike do sada je najozbiljniji konkurent za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji igranog filma.

Publici SFF-a u utorak je predstavljeno i ostvarenje Gorana Trbuljaka "L.E.F." koji se natječe za titulu najboljeg dokumentarnog filma.

U Trbuljakovu filmu različiti snimatelji po različitim gradovima prate ljude koji prekapaju po kontejnerima za smeće problematizirajući sliku društva u kojem živimo i vrijednosti koje baštini suvremena civilizacija.

Prema glasovima publike najbolji film kojega se do sada moglo vidjeti na SFF-u, a koji je prikazan izvan konkurencije, je film "A gdje ćemo sad" libanonske redateljice Nadine Labaki. Ta izvrsna antiratna komedija, film koji portretira selo u Libanonu opterećeno stalnim napetostima između kršćana i muslimana doživio je prave ovacije u Sarajevu.

Sama redateljica Labaki, koja je bila gošća SFF-a, kazala je da joj je iznimno važno kako je njen film primila sarajevska publika jer je svjesna koliko su i BiH i Libanon propatili uslijed ratnih sukoba.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙