FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski film "Sadašnje vrijeme" predstavljeno publici 18. SFF-a

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. srpnja 2012.(Hina) - Turski film "Sadašnje vrijeme" redateljice Belmin Soylemez, prikazan u ponedjeljak, četvrti je naslov koji se natječe za nagradu za najbolji igrani film 18. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Filmska priča govori o djevojci iz Istanbula koja u želji za boljim životom sniva o odlasku u Ameriku. Snove pokušava realizirati dok radi u kavani u kojoj se iz taloga u šalici kave proriče budućnost.

Kako je novinarima u Sarajevu nakon projekcije kazala redateljica Soylemez, scenarij je temeljen na njenom osobnom iskustvu jer je i sama u jednom trenutku planirala iseliti se u SAD. "Priča je to o ženi koja želi skočiti u budućnost, no zaglavljena je u sadašnjosti", kazala je Soylemez.

"Sadašnje vrijeme" istodobno je i slika suvremenog Istanbula, grada koji je po riječima Soylemez, tako kaotičan i tako fascinantan i koji svakodnevno doživljava ogromne promjene. "Ljudi se svakodnevno iseljavaju iz svojih kuća koje se odmah potom pretvara u hotele. Nikada ne znamo što nas čeka sutra", kazala je Soylemez.

Četvrtog dana SFF-a u okviru natjecateljskog programa u kategoriji dokumentarnog filma na programu je ostvarenje Dane Budisavljević "Nije ti život pjesma Havaja".

Film kojega je kritika već opisala jako dojmljivim zapravo je realističan portret autoričine obitelji u kojemu njeni članovi na neočekivani način otkrivaju različite tajne.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙