FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina potvrdila potporu stabilnosti eurozone

Autor: vrad
PEKING, 10. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Kina je u utorak ponovila svoju potporu stabilnosti eurozone tijekom održavanja Strateškog dijaloga Kine i Europske unije, na kojemu se razgovaralo i o ljudskim pravima i o važnim međunarodnim pitanjima, poput Sirije i Irana.

"Kina opetuje svoju potporu europskoj integraciji, naporima Europe na rješavanju dužničke krize i stabilnosti eurozone", navodi se u zajedničkom priopćenju.

Ovim kinesko-europskim Strateškim dijalogom, trećim u isto toliko godina, predsjedali su Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton i kineski državni savjetnik Dai Bingguo, najviši kineski vanjskopolitički dužnosnik.

Ashton je u kratkoj izjavi izrazila zadovoljstvo što Kina na ishod posljednjeg summita EU-a, održanog 28. i 29. lipnja, gleda kao na "dokaz odlučnosti Europe da riješi pitanja u vezi s javnim dugom nekolicine članica" EU-a.

Dai je sugovornici rekao da je "Kina iskrena i odlučna u potpori europskim naporima za rješavanje problema zaduženosti zemalja članica".

"Sigurni smo da EU ima dovoljno mudrosti i znanja da svlada sadašnje teškoće i ostvari bolji razvoj. Imamo puno povjerenje u budućnost Europe", dodao je Dai.

(Hina) xvrad ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙