FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Pojačan promet na Bregani i Macelju

Autor: spar
ZAGREB, 7. srpnja 2012. (Hina) - Pojačan je putnički promet na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima Bregana i Macelj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Promet je vrlo gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, gdje je na naplati Zaprešić kolona na izlazu s autoceste duga je oko 800 metar, te na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, prema Lipovcu.

Pojačan je i ulazak na autocestu A 1 u Lučkom, a najgušći je promet na dionici od Zagreba prema Karlovcu.

Zbog vožnje u koloni vozačima se savjetuje dodatni oprez te da prilagode brzinu i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, a ima je na dionici autoceste A1 od tunela Mala Kapela do Otočca.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama zabranjen je promet danas do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrane.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, otvoren je izlaz na čvoru Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku. (Vozila s teretom širim od 3,25 m koriste izlaze Vrata, Delnice ili Kikovica).

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su pretjecajni traci.

Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Pasjak na ulasku, te Bajakovo na izlasku.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec.

Trajekti plove redovito.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙