FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biografija Igora Štimca

Autor: dlug
ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Biografija novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca.

Rođen je 6. rujna 1967. u Metkoviću. Nogomet je počeo trenirati u klubu Neretva, a 1982. godine seli u Hajduk. U prvom sastavu splitskog kluba debitirao je 1985. godine u utakmici s Prištinom. Sedam godina kasnije odlazi u španjolski Cadiz, no 1994. se vraća u Hajduk s kojim se probija do četvrtfinala Lige prvaka. U lipnju 1995. prelazi u engleski Derby County i biva proglašen igračem godine Nation Wide lige. U srpnju 1999. seli u West Ham United, a 2001. se vraća u Hajduk gdje iduće godine završava karijeru.

Za hrvatsku reprezentaciju je prikupio 53 nastupa, a u dresu 'vatrenih' je 1998. stigao do bronce na svjetskom prvenstvu u Francuskoj, te četvrtfinla EP-a dvije godine ranije u Engleskoj. Kao član reprezentacije 1998. dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar. S mladom reprezentacijom Jugoslavije, popularnim 'Čileancima' 1987. je osvojio prvo mjesto na svjetskom U-20 prvenstvu u Čileu.

Po završetku aktivne karijere, uključio se u rad Hajduka, u kojem je radio kao trener i sportski direktor. Hajduk je preuzeo u finišu sezone 2004./05., godinu dana kasnije spasio je Cibaliju od ispadanja iz lige, a 2009. godine sličan je pothvat ostvario i na klupi Zagreba. Kao predstavnik Hajduka 2007. izabran je za predsjednika Udruge prvoligaša na dvije godine. Posljednjih godina radio je kao stručni komentator nogometnih utakmica HRT-a.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙