FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija: uhićeno sedam osumnjičenih za terorizam

Autor: dhai
LONDON, 6. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Sedam osoba uhićeno je pod sumnjom za terorizam u Velikoj Britaniji nakon što je oružje pronađeno u vozilu zaustavljenom na autocesti, priopćila je policija u petak, dok su britanske snage sigurnosti u visokoj pripravnosti uoči Olimpijskih igara u Londonu.

Vozilo je zaustavljeno radi rutinskog pregleda na autocesti M1 u Južnom Yorkshireu na sjeveru Engleske u subotu, pod sumnjom da vozač nije imao osiguranje.

Vatreno i drugo oružje te ostala materijalna sredstva kasnije su pronađeni unutar vozila, nakon čega je policija zaplijenila vozilo te uhitila vozača, putnika i druge osumnjičene.

"Čim su predmeti otkriveni u zaplijenjenom vozilu, naš prioritet je bio zaštiti javnost i uhititi one za koje se vjeruje da su povezani", izjavio je načelnik Kenny Bell, voditelj policijske protuterorističke postrojbe u regiji West Midlands.

Policijski izvor je rekao da ništa ne sugerira bilo kakvu vezu s Olimpijskim igrama, koje počinju za tri tjedna.

Šest muškaraca, svi u 20-im godinama, iz Birminghama u središnjoj Engleskoj, uhićeni su u utorak i srijedu, a jedan 43-godišnjak iz sjeverne Engleske uhićen je u četvrtak, pod sumnjom za pripremanje ili poticanje na teroristički napad. Policija nije objavila druge pojedinosti o planiranim napadima za koje su oni osumnjičeni, niti kakvo je oružje kod njih pronađeno.

Vijest je objavljena dan nakon što je policija u Londonu uhitila pet muškaraca i jednu ženu pod sumnjom da su planirali terorističke napade, no policijski su službenici rekli da nisu povezani s Olimpijskim igrama. Policijski izvor je rekao da te dvije operacije nisu povezane.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙