FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina: osniva se sektor strateškog razvoja; Gašo karijeru nastavlja u MOL-u

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Naftna kompanija INA će s početkom kolovoza provesti organizacijske promjene u okviru kojih će se osnovati novi Sektor strateškog razvoja, a poslovna funkcija (PF) Korporativni servisi promijeniti naziv u PF Korporativni centar, dok će početkom rujna doći i do promjene na funkciji izvršnog direktora PF Korporativni centar - umjesto Berislava Gaše, koji karijeru nastavlja u MOL grupi, na to će mjesto doći Tvrtko Perković, trenutno predsjednik Uprave Inine tvrtke kćeri STSI.

U priopćenju Ine o organizacijskim i kadrovskim promjenama se navodi kako će poslovna funkcija (PF) Korporativni servisi od 1. kolovoza promijeniti naziv u PF Korporativni centar.

Osnovat će se novi Sektor strateškog razvoja unutar INA d.d., koji će biti u nadležnosti PF Korporativnih poslova, a cilj osnivanja tog sektora je omogućiti upravljanje dugoročnim procesima planiranja.

Iz Ine najavljuju da će s početkom rujna izvršni direktor PF Korporativni centar Berislav Gašo nastaviti svoju karijeru na višoj rukovoditeljskoj poziciji unutar mađarske MOL Grupe, a njegovu će poziciju izvršnog direktora Korporativnog centra preuzeti Tvrtko Perković, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Uprave Inine tvrtke kćeri STSI d.o.o.

Perković je svoju karijeru unutar Ine započeo 1986. godine u segmentu djelatnosti istraživanje i proizvodnja nafte i plina kao mlađi inženjer, a nastavio na različitim rukovoditeljskim pozicijama unutar Ine i Ina grupe. Perković je od rujna 2010. godine bio na poziciji predsjednika Uprave STSI-ja.

Dosadašnji izvršni direktor PF Korporativnih servisa Berislav Gašo, koji će karijeru nastaviti na novoj rukovoditeljskoj poziciji unutar MOL grupe, kako se navodi u priopćenju, dao je značajan doprinos preobrazbi kompanije u posljednje 2,5 godine, posebice kroz poboljšanu efikasnost u mnogim područjima koja je pokrivao, s posebnim naglaskom na nabavu.

S najavljenim će se promjenama dodatno unaprijediti efikasnost upravljanja kompanijskim procesima, te osnažiti daljnja razmjena iskustava i najboljih praksi unutar grupe, zaključuje se u priopćenju Ine.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙