FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica protiv mladića koji je izazvao nesreću u Solinu

Autor: zjur
SPLIT, 5. srpnja 2012. (Hina) - Zbog prometne nesreće koja se dogodila prije dva mjeseca u Solinu u kojoj je poginuo 19-godišnjak, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv također 19-godišnjeg mladića koji se usprkos pravomoćnoj presudi Prekršajnog suda o zabrani vožnje nalazio za volanom BMW-a vozeći dvostruko većom brzinom od dozvoljene, doznaje se na tom odvjetništvu.

Prijedlog tužitelja da se optuženom 19-godišnjaku produlji istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela prihvatilo je optužno vijeće Općinskog suda u Splitu. Optužnicom se 19-godišnjaka tereti da je 18. svibnja 50 minuta nakon ponoći unatoč zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja svih vrsta motornih vozila, Solinom vozio BMW brzinom od oko 107 km/h.

Zbog toga nije uspio savladati zavoj zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom te preko pune crte prešao na suprotni kolnički trak i prednjim dijelom udario u prednju lijevu stranu automobila marke Fiat Uno kojim je iz njemu suprotnog smjera upravljao 19-godišnjak.

Nakon silovitog udarca Fiat Uno je odbačen van kolnika na betonsku površinu, a vozač je zadobio mnogostruke ozljede od kojih je istoga dana preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split (KBC).

(Hina) xzjur yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙