FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica protiv Fredija Fiorentinija i NK Hajduk

Autor: pgas
SPLIT, 15. lipnja 2012. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv bivšega direktora nogometnog kluba “Hajduk” Fredija Fiorentinija i tog nogometnog kluba tereteći ih da su proračun RH oštetili za više od devet milijuna kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) i nogometnog kluba iz Splita zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, priopćio je danas DORH. U tom priopćenju, objavljenom na internetskoj stranici DORH-a ne navodi se identitet optuženog niti o kojem klubu je riječ.

Optužnicom se okrivljenog tereti da je od 1. siječnja 2008. do 30. rujna 2008., kao direktor nogometnog kluba iz Splita isplatio naknade četvorici bivših igrača s kojima je klub imao zaključene profesionalne ugovore, a na te iznose protivno Zakonu o prorezu na dohodak nije obračunao i uplatio propisani porez na dodatak i prirez te doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Time je nogometni klub na štetu proračuna Republike Hrvatske pribavio nepripadnu materijalnu dobit od 9.262.955,45 kuna, navodi Općinsko Državno odvjetništvo u Splitu.

Ovo je druga optužnica splitskog Općinskog državnog odvjetništva protiv Fiorentinija.

U srpnju 2011. godine to je državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv Fiorentinija tereteći ga de je od 1. siječnja 2005. do 30. rujna 2005. u Splitu, kao direktor NK “Hajduk” isplaćivao naknade igračima i sportskim trenerima s kojima je klub imao zaključene profesionalne ugovore, kad također nije uplatio porez na dohodak i prirez, čime je na štetu državnog proračuna pribavio nepripadnu dobit od blizu 272 tisuće kuna.

Do sada još nije počeo sudski postupak protiv Fiorentinija po prvoj optužnici Državnog odvjetništva iz srpnja 2011. godine .

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙