FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad razgovarao s Mursijem

Autor: akoz
KAIRO, 5. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad nazvao je u srijedu novog egipatskog predsjednika Muhameda Mursija kako bi mu poželio uspjeh, izvijestila je egipatska novinska agencija.

Ahmadinedžadov poziv je, čini se, prvi kontakt između dva čelnika otkako je Mursi prisegnuo za predsjednika Egipta, zemlje koja s Teheranom 30 godina nije imala diplomatske odnose.

Ahmadinedžad je pozvao Mursija na summit Pokreta nesvrstanih koji bi se trebao održati u Teheranu 29. kolovoza, izvijestila je državna novinska agencija pozivajući se na Mursijevog glasnogovornika, no nije navedeno i je li Mursi prihvatio poziv.

Odnosi između Kaira i Teherana prekinuti su osamdesetih godina 20. stoljeća nakon islamske revolucije u Iranu i egipatskog priznanja Izraela.

Mursi, islamistički političar koji je na izborima bio kandidat Muslimanske braće, ranije je zanijekao da je dao interview iranskoj novinskoj agenciji Fars koja je prenijela kako je on izrazio interes za obnovu odnosa između dvije zemlje. Mursijev glasnogovornik je prošloga tjedna rekao da Mursi nije dao taj interview te da će podići tužbu protiv iranske agencije.

(Hina) xakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙