FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 5. srpnja

Autor: kgab
ZAGREB, 4. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 5. srpnja.

ZAGREB - Tiskovna konferencija Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a na kojoj će se govoriti o organizaciji zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku u listopadu iduće godine (u 12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

SARAJEVO - Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine odlučivat će o zahtjevu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande za smjenu ministra obrane Muhameda Ibrahimovića i ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića. Bevanda je odluku o smjeni ministara obrane i sigurnosti donio 25. lipnja na temelju zahtjeva Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) obrazloženog uspostavom nove vladajuće koalicije iz koje je isključena Stranka demokratske akcije (SDA) čiji su članovi Ibrahimović i Sadiković.

ATENA - Predstavnici Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Središnje europske banke (CEB) sastat će se s grčkim premijerom Antonisom Samarasom i njegovim ministrom financija Yanisom Stournarasom. Svrha njihova posjeta Ateni je provjeriti u kojoj mjeri su provedene obećane reforme. O izvješću međunarodnih kontrolora ovisi hoće li Grčka dobiti novu financijsku pomoć te hoće li aktualni program štednje biti "prilagođen stanju u zemlji", čemu se nadaju predstavnici nove vladajuće koalicije.

Dežurni:

Noć: Alen Kozina

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Damir Muštović

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙