FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 20. lipnja

Autor: slek
ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 20. lipnja.

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjeluje na konferenciji "Suočavanje sa sutrašnjicom 2012" koja se pod pokroviteljstvom izraelskog predsjednika Shimona Peresa već četvrtu godinu za redom održava u Jeruzalemu. Josipović bi se na marginama konferencije trebao sastati sa svojim domaćinom Shimonom Peresom te bivšim američkim državnim tajnikom Henryem Kissingerom. Hrvatski predsjednik sudjelovat će i u panel diskusiji. Ove godine na konferenciji u Jeruzalemu sudjeluje više od 200 stručnjaka, čelnika i utjecajnih osoba. Rasprave će se odvijati na plenarnim sjednicama te brojnim panelima i okruglim stolovima.

ZAGREB - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s albanskom ministricom za europske integracije Majlindom Bregu koja će boraviti u službenom posjetu Hrvatskoj (početak susreta predviđen je u 8,55 sati, a nakon sastanka dvaju izaslanstava u 10,00 sati izjave za medije).

Ministricu Bregu primit će i potpredsjednik vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se s nizozemskim premijerom Markom Rutteom s kojim će razgovarati o krizi euro zone i zajedničkom financijskoj i gospodarskoj politici u EU-u.

RIO DE JANEIRO - Počinje summit UN-a o održivom razvitku Rio+20 (do 22. lipnja).

Dežurni:

Noć: Robertino Šalinović

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Ivo Lovrić

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙