FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen projekt "Inovativna prekogranična mreža malih izvoznika"

Autor: ivuc
OSIJEK,04. srpnja 2012.(Hina) - U osječkom Poduzetničkom inkubatoru "Bios" danas je održana završna konferencija projekta "Inovativna prekogranična mreža malih izvoznika - CB NET", koji je proveden u sklopu europskog programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija.

Projekt je vrijedan 299.000 eura, od čega je 231.000 eura osigurano iz europskog fonda IPA za prekograničnu suradnju, a proveden je u suradnji s Otvorenim univerzitetom iz Subotice, te gradovima Osijekom i Suboticom.

Direktor "Biosa" Ivo Koški kazao je kako je cilj projekta bio potaknuti mala i srednja poduzeća na prodaju svojih proizvoda putem interneta, kako bi time povećali konkurentnost i mogućnost tržišnog plasmana.

Projekt se provodio u proteklih 18 mjeseci a, uz ostalo, obuhvatio je izradu studije izvoznih mogućnosti, edukaciju o poslovanju preko interneta, tematske radionice o internetskom marketingu i prodaji, te izradu web-platforme i web-trgovine, koja omogućuje jednostavno predstavljanje proizvoda i primanje narudžbi, rekao je Koški.

Dodao je kako je izrađena web-platforma okupila ukupno 270 različitih tvrtki, koje nude od 1000 proizvoda.

Direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA) Stjepan Ribić izvijestio je kako je na prvom natječaju programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije prijavljeno 110 projekata, koji su zatražili 25 milijuna eura, a ukupno je bilo na raspolaganju samo 2,8 milijuna eura.

Od 11 odobrenih projekata njih 9 se, potpuno ili djelomično, odvija na području Osječko-baranjske županije, rekao je Ribić dodavši kako je u programu prekogranične suradnje s Mađarskom za različite projekte do sada odobreno oko 9 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Istaknuo je kako je u ovoj Županiji do sada odobren 221 projekt za sredstva iz europskih fondova, ukupno vrijednih 99 milijuna eura, a da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju znatno povećati i vrijednost natječaja za prekogranične projekte.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙