FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brestovcu i Zakorenju otvorena dječja igrališta

Autor: vreb
BRESTOVAC, 3. srpnja 2012. (Hina) - U sklopu projekta Hrvatskoga crvenog križa "Edukacija i informiranje o opasnostima od mina" danas su u Brestovcu i Zakorenju u Požeško-slavonskoj županiji otvorena dječja igrališta za čije je uređenje i opremanje japanska vlada dala 60.000 kuna.

Riječ je o projektu koji provodi Hrvatsko društvo Crvenoga križa u suradnji s Gradskim društvom "Požega" na područjima od posebne državne skrbi na kojima još traje razminiravanje.

Za uređenje i opremanje tih dvaju dječjih igrališta japansko veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj osiguralo je 60 tisuća kuna.

Izvršni predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Nenad Javornik rekao je kako godinama surađuju Crveni križ Hrvatske i Japana te - kad god je to potrebno - pomažu jedan drugome, o čemu svjedoči i zadnja donacija japanskog veleposlanstva koja podupire program zaštite od mina.

U posljednjih 15-ak i više godina, otkako Hrvatski crveni križ provodi projekt "Edukacije i informiranja o opasnostima od mina", diljem Hrvatske otvoreno je oko 80 igrališta, za što su mnogi sponzori i donatori osigurali dva milijuna 400 tisuća kuna, kazao je Javornik.

Japanskome veleposlaniku Masaru Tsuji, koji je otvorio igrališta, na donaciji je zahvalio načelnik brestovačke općine Zdravko Mandić, ističući kako su ona dobro došla djeci u Brestovcu.

"Naše područje ima status područja od posebne državne skrbi jer i dalje imamo minski sumnjivih površina. Svakako nam puno znače igrališta i drago nam je što su naše potrebe prepoznate", rekao je Mandić, dodajući da će igralište uz područnu školu u Zakorenju mnogo značiti djeci koja dosad ondje nisu imala takav sadržaj.

(Hina) xvreb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙