FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 3. srpnja

Autor: ikut
ZAGREB, 3. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 3. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora nastavlja se raspravom o Prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna za 2011. godinu i o obavljenoj reviziji tog izvješća. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za financije i državni proračun održat će sjednicu kojoj je kao prva točka predloženog dnevnog reda najavljen prijedlog za imenovanje guvernera Hrvatske narodne banke (HNB), a raspravljat će se, među ostalim, o dopuni Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom i prijedlogu zakona o javno-privatnom partnerstvu (13,30 sati, dvorana Stjepana Radića Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske održat će se sastanak na temu financiranja humanitarnog razminiranja u Republici Hrvatskoj. Sastanku će prisustvovati predsjednici i članovi uprava javnih poduzeća te predstavnici Vlade Republike Hrvatske i ministarstava. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (12 sati, Banski dvori, Trg sv Marka 2).

ZAGREB - Bivša predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi media svom prethodniku Ivi Sanaderu i stranci kojoj je bila na čelu od njegova iznenadna odlaska iz Banskih dvora prije tri godine. Kosor je u ovom slučaju već svjedočila u istrazi kada je, po pisanju medija, USKOK-ovim istražiteljima kazala da predsjedništvo stranke u vrijeme kada joj je Sanader bio na čelu nikada nije raspravljalo o financiranju (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu za najbolja dramska, operna i baletna ostvarenja u protekloj sezoni, a nakon dodjele novinarima će se predstaviti iduća sezona toga kazališta (12 sati, foyer HNK, Trg maršala Tita 15).

ZAGREB - U organizaciji tjednika Lider održat će se 1. konferencija o energetskoj budućnosti "Energetska politika Vlade – provedba". Na konferenciji će predstavnici Ministarstva gospodarstva detaljno predstaviti Vladinu energetsku strategiju i plan provedbe projekta. Biti će također riječi o energetskoj situaciji u Hrvatskoj te će se pokušati ponuditi odgovori na pitanja koje su šanse i zapreke u provedbi energetskih projekata, kako povećati konkurentnost u energetici, te koji su mogući oblici spajanja i suradnje u regiji (9 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Predstavnici HŽ Infrastrukture i tvrtki izvođača potpisat će ugovor za projekt obnove i rekonstrukcije pruge na dionici Okučani-Novska, sufinanciranog sredstvima IPA fonda. Potpisuju se prva dva od ukupno tri ugovora, i to Ugovor za radove na kolosijeku, građevinskim i elektrotehničkim postrojenjima pruge na dionici Okučani–Novska s talijanskom tvrtkom SALCEF Costruzioni Edili E Ferroviarie te Ugovor za uslugu nadzora nad radovima obnove i rekonstrukcije pruge na dionici Okučani–Novska s njemačkim DB International u konzorciju s hrvatskom tvrtkom Granova. Dionica Okučani-Novska nalazi se na magistralnoj pruzi Novska-Tovarnik-državna granica, koja je dio X. paneuropskog koridora. Rekonstrukcija dionice obuhvaća dvije cjeline - modernizaciju međukolodvorskog razmaka Okučani-Novska (oko 16,8 kilometara) te rekonstrukciju kolodvora Okučani (oko 3 kilometra). Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 40 milijuna eura, od čega 85 posto bespovratnih sredstava osigurava EU iz pretpristupnog fonda IPA, a 15 posto se osigurava iz proračuna Republike Hrvatske. Radovi se počinju izvoditi u kolovozu ove godine i prema planu bit će završeni do kraja 2014. godine (11 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom osvajanja zlatne medalje Sandre Perković na Europskom prvenstvu u Helsinkiju kojoj će nazočiti Sandra Perković i njezin trener Ivan Ivančić. (12 sati u prostorijama Hrvatskog atletskog saveza, Trg Kralja Petra Svačića 17).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Tamara Šprihal

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙