FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Volkswagen optimističan glede prognozi za slovački ogranak

Autor: vmom
BRATISLAVA, 2. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Slovački ogranak njemačkog proizvođača automobila Volkswagena (VW) potvrdio je optimistične prognoze za ovu i iduću godinu, očekujući da će se proizvodnja približiti punom kapacitetu od 400.000 automobila, poglavito zahvaljujući snažnoj potražnji za modelima terenaca.

Njemački div automobilske industrije najavio je da će u Slovačku u idućih pet godina uložiti oko 1,5 milijardi eura. Lani je u slovački portfelj uvrstio novi model malog automobila 'Up!' i time pridonio povećanju proizvodnje svoga ogranka u toj drugoj najsiromašnijoj članici eurozone.

"Naša proizvodnja u ovoj godini bit će na razinama koje smo već istaknuli a prognoze za 2013. godine sugeriraju slične razine", kazao je izvršni direktor Volkswagena Slovakia Albrecht Reimold u ponedjeljak u nastupu pred novinarima prilikom otvaranja novog salona vozila.

Volkswagen Slovakia spada među ključne izvoznike u regiji središnje Europe i lani je proizveo 210.441 vozilo, nasuprot 144.510 vozila proizvedenih u 2010. godini, poglavito zahvaljujući snažnoj potražnji za modelima terenaca (SUV) kako u Njemačkoj tako i na tržištima u nastajanju.

U pogonu u okolici slovačke prijestolnice proizvode se modeli terenaca, uključujući novu generaciju VW-ovog Touarega i Audijev Q7, kao i dijelovi za Porscheov Cayenne.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙