FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 30. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas da Radimir Čačić, kojemu je jučer izrečena nepravomoćna presuda za prometnu nesreću u Mađarskoj, njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri on može nastaviti obavljati svoju dužnost prvog potpredsjednika Vlade. "Presuda je tu, ona je takva kakva jest. Vidjet ćemo još, naravno, dok završi žalbeni postupak. U svakom slučaju mislim da i Čačić i njegova stranka i Vlada moraju ozbiljno razmisliti nakon presude u kojoj mjeri Čačić kao potpredsjednik Vlade može nastaviti svoj posao", rekao je Josipović nakon susreta s iračkom djecom koja su boravila na ljetovanju u Hrvatskoj. Josipović je dao tu izjavu novinarima nakon što je zamoljen da prokomentira presudu Čačiću.

SISAK - Nakon stroge provjere uvjeta poljoprivredne proizvodnje, na prigodnoj svečanosti na sisačkoj Gradskoj tržnici, dodijeljena su 64 certifikata "Proizvodi hrvatskog seljaka" obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima sa šireg područja regije. Ocjena poljoprivredne proizvodnje i dodjela certifikata obavljaju se već pet godina, pa je sisačka tržnica, na kojoj se certificirani proizvođači pojavljuju i kao prodavači, postala među vodećima u zemlji. "Na ovaj način Sisak postaje važna karika u lancu certificiranih hrvatskih tržnica. Došlo je vrijeme da domaći proizvođači kvalitetom i cijenom svojih proizvoda postanu konkurentni uvoznima, jer je na našim tržnicama još uvijek previše trgovaca bez zemlje", rekao je predsjednik Udruge hrvatskih tržnica Niko Pervan.

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je u posljednja 24 sata zabilježeno 42 kaznena djela, među kojima su četiri razbojstva, od kojih su se dva dogodila u istoj ulici i u skoro isto vrijeme u zagrebačkom naselju Dugave. U Hribarovom prilazu, u poslovnici za otkup plemenitih metala, nepoznati je muškarac srednje tjelesne građe, visok oko 180 centimetara, plave kose uz prijetnju pištoljem prislilio 31-godišnju zaposlenicu da mu preda novac i nakit u vrijednosti oko tri tisuće kuna. U isto vrijeme u drugoj poslovnici za otkup plemenitih metala koja se nalazi neposredno već opljačkane, nešto niži muškarac također srednje tjelesne građe te tamne kose, također uz prijetnju pištoljem, prislio je 45-godšnju zaposlenicu da mu preda novac i nakit ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

ZAGREB - Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, izvješćuje Hrvatski autoklub. Zastoji su mogući na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica, duž Jadranske magistrale (D8), te Istarskog ipsilona. Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera, posebice na Macelju, Bregani, Kaštelu, Pasjaku, Rupi i Plovaniji. Na Bajakovu je pojačan izlazak osobnih vozila.

Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec. Pojačan je promet u trajektnim pristaništima sa kopnene strane.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙