FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stručno povjerenstvo: Pontin doktorat je plagijat

Autor: mhaj
BUKUREŠT, 29. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Rumunjsko stručno povjerenstvo u petak je potvrdilo optužbe prema kojima je premijer Victor Ponta plagirao veći dio svojega doktorskog rada iz 2003., objavile su agencije.

Nakon višesatnog vijećanja Nacionalno vijeće za potvrdu sveučilišnih naslova preporučilo je povlačenje doktorske titule koju je premijer dobio 2003. U skladu sa zakonom, izvješće vijeća bit će podneseno ministarstvu obrazovanja.

Ponta je u četvrtak za španjolski list El Pais izjavio kako je spreman podnijeti ostavku ukoliko se dokaže da je njegov doktorski rad plagijat.

Znanstveni časopis Nature optužio je 19. lipnja Pontu da je plagirao veći dio svojeg doktorskog rada iz 2003. godine. U članku, među ostalim, stoji da se više od polovine njegove doktorske disertacije na 432 strane o Međunarodnom kaznenom sudu sastoji od "prekopiranih tekstova" te da je rad objavljen s manjim izmjenama u obliku knjige 2004. i potom također i kao osnova jedne knjige 2010. o odgovornosti međunarodnoga humanitarnog zakona.

(Hina) xmh ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙