FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodrstvo HRT-a: kuća nije u krizi, vratili smo gledanost

Autor: sobr
ZAGREB, 29. lipnja 2012. (Hina) - Programsko vijeće i Nadzorni odbor HRT-a u nedostatku kvalificirane većine danas nisu mogli dati mišljenje o ugovoru koji bi HRT po zakonu trebao potpisati s Vladom o vrsti, opsegu i sadržaju svih javnih usluga koje bi nacionalna radiotelevizija trebala ispuniti u idućem petogodišnjem razdoblju, a vodstvo HRT-a sjednicu je iskoristilo kako bi odbacilo tvrdnje o krizi na HRT-u i pohvalilo se da je HTV najgledanija televizija u Hrvatskoj.

Bez petero članova koji su dali ostavke u Programskom vijeću i Orsata Miljenića koji je iz Nadzornog odbora otišao za ministra pravosuđa preostali članovi ta dva tijela HRT-a jednoglasno su zaključili kako Sabor nije imenovao nove članove vijeća i Nadzornog odbora pa nemaju potrebnu dvotrećinsku većinu za davanje mišljenja o prijedlogu ugovora s Vladom koji je pripremila Uprava HRT-a.

Vijećnik Petar Lovrić ustvrdio je da su tijela HRT-a zbog neimenovanja onemogućena u radu te ustvrdio kako je nedopustivo i neodgovorno takvo ponašanje politike prema kući koja raspolaže s više od milijardu kuna. Kazao je i kako "slinavci" koji su izabrali sadašnje Programsko vijeće i jednoglasno donijeli postojeći Zakon o HRT-u sada javnosti pokušavaju prikazati da su za navodno loše stanje krivi članovi Vijeća i da je sadašnji zakon neprovediv, a što je po njegovim riječima apsolutna neistina.

Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac ustvrdio je da je kriza upravljanja evidentna ali da za nju nisu krivi Uprava, Programsko vijeće i Nadzorni odbor. Odbacio je "zlonamjerne" tvrdnje o lošoj financijskoj i programskoj situaciji ustvrdivši da je poslovanje konsolidirano i zadovoljavajuće, da HRT sve obveze na vrijeme podmiruje te da je zaustavljen pad gledanosti HTV-a.

"HRT ispunjava sve svoje zakonske i ugovorne obveze", ustvrdio je Popovac na što se nadovezao glavni urednik HTV- Bruno Kovačević pohvalivši se da je od njegovog imenovanja s kraja prošle godine HTV skočio sa 13. na sedmo mjesto po gledanosti među europskim javnim televizijama te s trećeg na prvo mjesto po gledanosti u Hrvatskoj.

"Po podacima od prije tri dana ponovno smo najgledanija televizija u Hrvatskoj", rekao je Kovačević.

Odbacio je tvrdnju da na HTV-u ima puno komercijalnih, a premalo javnih sadržaja dokumentiravši to podacima o povećanom broju minuta dokumentarnog, dramskog i informativnog programa u posljednjih šest mjeseci u odnosu na isto razdoblje lani.

"Nema programske krize, vratili smo gledanost nakon devet godina", zaključio je glavni urednik HTV-a.

(Hina) xsobr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙