FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 20. lipnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 20. lipnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će rad raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o HRT-u, prema kojem bi glavnog ravnatelja trebao birati izravno Sabor. On će upravljati poslovanjem, raspolagati nekretninama i imovinom, predlagati Nadzorom odboru Statut HRT-a, donositi opće akte te predlagati program rada i financijski plan HRT-a. Glavni će ravnatelj imenovati i razrješavati glavnog urednika HTV-a i HR-a, no morat će se savjetovati s novinarima i drugim zaposlenicima koji sudjeluju u stvaranju programa. Tko će biti glavni ravnatelj odlučit će saborska većina nakon javne rasprave i ispitivanja kandidata pred nadležnim saborskim odborom. To će gledati cijela hrvatska javnost što bi trebala biti brana bilo kakvoj političkoj zlouporabi, poručeno je nedavno iz vlade, koja je zakon i poslala u saborsku proceduru. Izmjenama zakona jasno se razdjeljuju odgovornosti i ovlasti ravnatelja, Ravnateljstva, urednika, Nadzornog odbora i Programskog vijeća, kako više ne bi dolazilo do kolizija u upravljanju HRT-om. Uvođenjem pojačanje odgovornosti Glavnog ravnatelja HRT-a, uz postojanje kontrolnog nadzora Nadzornog odbora HRT-a, stvorit će se uvjeti za provedbu restrukturiranja HRT-a, koje do sada nisu uspjela provesti kolektivna tijela koja su upravljala HRT-om. Provedbom programa restrukturiranja HRT-a trebala bi se osigurati njegova reorganizacija, financijska stabilizacija poslovanja i povećano ulaganje u program HRT-a (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (11 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2, snimatelji i fotoreporteri trebaju doći do 10,45 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica 20. lipnja Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, UNHCR-om, Centrom za mirovne studije i Isusovačkim izbjegličkim servisom organizirat će proslavu uz prigodan program. Nazočne će ispred Ministarstva unutarnjih poslova pozdraviti ministar Ranko Ostojić, a uz predstavnike MUP-a nazočit će i predstavnici UNHCR-a, Hrvatskog Crvenog križa, vladinog i nevladinog sektora, vjerskih organizacija te svi koji svojim radom pomažu zbrinjavanju izbjeglica. U sklopu programa bit će postavljena izložba radova tražitelja azila, a održat će se i nogometne utakmice između tražitelja azila, ekipe Hrvatskog Crvenog križa, ekumenske ekipe i ekipe UN-a (10 sati, Sportski centar Utrina, Balotin prilaz bb).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovoj bivšoj stranci HDZ-u i ostalima okrivljenima u slučaju Fimi medija nastavlja se svjedočenjem bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira svečanu dodjelu Rješenja o napredovanju i/ili ponovnom izboru u zvanje nastavnika strukovnih predmeta. To je jedan od načina na koji se odaje priznanje strukovnim nastavnicima za predan i samozatajan rad, dugogodišnje poučavanje i odgajanje učenika, savjetodavni i mentorski rad s kolegama, studentima i pripravnicima. Svečanosti će nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji će uručiti Rješenja nastavnicima (12 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A).

- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, po peti put, dodjeljuje nagradu "Faust Vrančić" učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama, odnosno priznanja za postignuto jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, smotrama, izložbama i sl. te zahvaljuje njihovim mentorima i mentoricama za postignute izvrsne rezultate u pripremanju učenika za sudjelovanje na spomenutim događanjima tijekom školske godine 2011./2012. Manifestacija nazvana "Promocija prvaka" održat će se u 14 sati u Hotelu Antunović (Zagrebačka avenija 100 a).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙