FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poništen natječaj za zajam za gradnju pulske bolnice

Autor: dspo
GROŽNJAN, 28. lipnja 2012.(Hina) - Ministar zdravlja Rajko Ostojić i istarski župan Ivan Jakovčić potvrdili su danas novinarima u Grožnjanu da je poništen natječaj za zajam od 600 milijuna kuna za gradnju nove pulske bolnice.

Natječaj je poništen zbog financijskih razloga, to jest zbog neodgovarajućih uvjeta, rekao je Jakovčić i dodao kako s tim u vezi traže novo rješenje te očekuje da će se u roku od nekoliko tjedana raspisati novi natječaj za financiranje bolnice, a u ranu jesen i za odabir izvođača radova.

Temeljni kamen za novu pulsku bolnicu bit će položen vrlo brzo, rekao je Jakovčić i dodao da će nova bolnica pridonijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom standardu u Istri.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić istaknuo je kako su u posljednjih dvadeset godina pulska Opća bolnica i riječki KBC bili diskriminirani u bolničkom sustavu.

"Od svih bolnica u Hrvatskoj dvije imaju prioritet, a to su pulska bolnica i riječki Klinički bolnički centar. Nova bolnica je naša obaveza prema Istri, naš dug prema građanima i sjajnim liječnicima i medicinskim sestrama kako bi radili u kvalitetnim uvjetima", poručio je ministar Ostojić.

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙