FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija sufinancira korištenje obnovljivih izvora energije

Autor: ista
ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za javno prikupljanje prijava za sudjelovanje u sufinanciranju projekta "Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba – I ja mogu imati solarne kolektore", koji predviđa ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije.

Pod sustav za korištenje obnovljivih izvora energije smatra se solarni kolektorski sustav za pripremu potrošne tople vode i dogrijavanje objekta koji se sastoji minimalno od solarnog kolektora, toplinskog spremnika te potrebne ugradbene opreme, priopćeno je danas iz ureda župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.

Troškove nabave i ugradnje opreme sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačka će županija sufinancirati u iznosu od 40 posto nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa do 12 tisuća kuna po kućanstvu. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona.

Na natječaj koji je otvoren do 20. srpnja mogu se javiti fizičke osobe koje stanuju na području Zagrebačke županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na kojeg planiraju ugraditi sustav.

Ocjenjivanje pristiglih ponuda kao i konačan odabir 50 kućanstava provest će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Zagrebačke županije i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na službenoj web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org.

(Hina) pp/xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙