FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tribina o nestalim osobama u ratu

Autor: smar
ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - U Negoslavcima je u organizaciji Ministarstva branitelja 26. lipnja održana tribina posvećena osobama nestalim u Domovinskom ratu, priopćeno je danas iz Ministarstva branitelja.

Nazočnim mještanima obratili su se ministar branitelja Predrag Matić, saborski zastupnici iz reda SDSS-a Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović te načelnik Općine Negoslavci Dušan Jeckov.

Tribina je započela javnim svjedočenjem predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruženja koje okuplja obitelji nestalih srpske narodnosti "Protiv zaborava", o osobnim tragedijama njihovih obitelji vezanim uz nestanak njihovih najbližih.

Nakon predstavljanja o djelatnostima i rezultatima Uprave za zatočene i nestale, potporu procesu traženja dali su predstavnici pravoslavne i katoličke Crkve, koji su, stoji u priopćenju, u duhu izjave s nedavnog susreta zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s patrijarhom Srpske pravoslavne Crkve Irenejom, pozvali sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih da to i učine.

Mještanima Negoslavaca je upućen otvoreni poziv svih sudionika s jednoznačnom porukom: da svojim saznanjima pridonesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o njihovu podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

U priopćenju se ističe kako je ovo prva u nizu od ovakvih tribina te je najavljeno njezino održavanja diljem Hrvatske.

(Hina) pp/xsmar ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙