FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama čestitao Dan državnosti Josipoviću i hrvatskim građanima

Autor: kgab
ZAGREB, 25. lipnja 2012. (Hina) - Američki predsjednik Barack Obama uputio je čestitku hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i građanima Republike Hrvatske povodom Dana državnosti, priopćilo je u ponedjeljak američko veleposlanstvo.

"SAD duboko cijeni svoje partnerstvo s Hrvatskom, snažnom saveznicom NATO-a i stupom stabilnosti u jugoistočnoj Europi", rekao je Obama u čestitki, u kojoj se također navodi da je SAD-u bilo veliko zadovoljstvo svjedočiti razvoju hrvatskih demokratskih institucija i širenju vladavine zakona, čime je Hrvatska "pružila važan uzor regiji".

"Mi cijenimo predanost Hrvatske našoj zajedničkoj misiji u Afganistanu i potporu naporima NATO-a na Kosovu. Veselimo se jačanju našeg odnosa dok se Hrvatska približava članstvu u Europskoj uniji iduće godine i učvršćuje svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici", ističe se u čestitki.

Obama je također čestitao hrvatskom narodu na mnogim postignućima i rekao je u čestitki kako se veseli nastavku suradnje za unapređenje zajedničkih ciljeva - "demokracije, napretka i mira na cijelom Balkanu i diljem svijeta".

(Hina) xpp/xkga yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙