FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željeznice FBiH žele povezati Sarajevo i Ploče "Končarevim" vlakom

Autor: rmav
SARAJEVO, 25. lipnja 2012.(Hina) - Prestavnici Hrvatskih željeznica (HŽ) i Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) u utorak će nastaviti pregovore kako bi se postigao sporazum o stavljanju u međunarodni promet niskopodnog vlaka proizvedenog u zagrebačkom "Končaru", najavila je u ponedjeljak uprava ŽFBiH u Sarajevu.

U kratkom priopćenju dostavljenom lokalnim medijima, ŽFBiH navode kako je novi sastanak s predstavnicima HŽ-a organiziran uz posredovanje hrvatskog veleposlanstva u BiH.

Željeznice FBiH planirale su suvremeni "Končarov" vlak, koji je prvu promotivnu vožnju imao 13. lipnja, uvrstiti u vozni red već ovog ljeta, a on je za početak trebao povezivati Sarajevo i Ploče.

Za to međutim još nisu pribavljene potrebne dozvole, pa će sastank u Zagrebu biti posvećen prije svega rješavanju tog problema, no razgovarat će se i o drugim pitanjima vezanim za međunarodne željezničke linije.

Željeznice FBiH nabavile su i nekoliko kompleta vagona nagibnih vlakova "Talgo" španjolske proizvodnje, no ni oni još nisu stavljeni u promet kako je planirano, jer je i dalje u tijeku postupak pribavljanja potrebnih inozemnih dozvola.

(Hina)rmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙