FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubijen i četvrti aktivist sirijskoga Crvenog polumjeseca

Autor: vmrs
BEJRUT, 23. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Jedan dobrovoljac Crvenoga polumjeseca ustrijeljen je dok je pružao prvu pomoć stradalomu u Siriji, objavila je u subotu njegova organizacija, i on je četvrti ubijeni lokalni humanitarac u sve krvavijem sirijskom sukobu.

Bašar al-Jusef (23) pogođen je u petak metkom u glavu, a bio je u uniformi s dobro vidljivim znakom Sirijskoga arapskog Crvenog polumjeseca(SARC), kaže se u SARC-ovu priopćenju. "Šokirani smo Bašarovom smrću, to je potpuno neprihvatljivo", rekao je Abdul Rahman al-Atar, predsjednik SARC-a.

Jusef je radio u Deir Ezoru, istočnoj pokrajini u kojoj su civili izvrgnuti intenzivnom granatiranju i žestokim sukobima vojske i pobunjenika koji su ustali protiv predsjednika Bašara al-Asada. Ne zna se tko je ubio Ašara al-Jusefa.

Aktivisti Crvenoga polumjeseca često se nađu na vatrenoj liniji, a katkad na njih s nepovjerenjem gledaju i Asadovi ljudi i oporba jer oporba sumnja u neutralnost Crvenoga polumjeseca. Djelatnici SARC-a kažu da ih napadaju s obiju strana.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙