FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Pariz strahuje od skorih operacija na Homs

Autor: mtro
PARIZ, 15. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Francuska je u petak navečer izrazila duboku zabrinutost zbog informacija o skoroj operaciji snaga sirijskog režima na grad Homs, uporište oporbe vlasti predsjednika Bašara al-Asada.

"Izražavamo duboku zabrinutost zbog informacija o skoroj velikoj operaciji na grad Homs", prema priopćenju glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova Bernarda Valera. Ranije je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH) javio da je šest civila ubijeno u petak u području Homsa tijekom vojnog napada.

OSDH je uputio poziv Crvenom križu i Crvenom polumjesecu da hitno pošalju medicinske ekipe radi evakaucije ranjenih u neprestanim granatiranjima grada. Osim što nedostaje medicinsko osoblje u gradu, OSDH upozorava na nestašicu vode i električne energije u bombardiranim i opkoljenim četvrtima.

Valero je rekao da se mora okončati represija koju provode sirijske vlasti u kojoj je posljednjih dana palo više desetaka žrtava. On je upozorio da Asadov režim i dalje teško krši Annanov plan i prijeti međunarodnom miru i sigurnosti.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙