FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert gongova i drevnih instrumenata

Autor: nles
VUKOVAR, 22. lipnja 2012. (Hina) - U perivoju obnovljenog vukovarskog Dvorca Eltz koncert gongova i drevnih instrumenata večeras su održali članovi Udruge Gong grupa Hrvatske, koja objedinjuje brojne gongaše iz Hrvatske.

Riječ je o udruzi osnovanoj krajem prošle godine, koja trenutalno okuplja pedesetak članova, a koji prema riječima predsjednika udruge Mladena Richtera sviraju "duhovni jazz", pokušavajući frekvencijama slušateljima ponuditi svojevrsnu duhovnu terapiju.

"Ugodan zvuk je nusproizvod događanja koja nastaju upotrebom gonga, tibetantskih zdjela, bubnjeva i ostalih drevnih instrumneata", kazao je Richter dodajući kako je u Hrvatskoj sve više poklonika gongova i bubnjeva.

Prema riječima Ružice Marić, ravnateljice vukovarskog Gradskog muzeja koji je pored Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara suorganizator koncerta, koncert Gong grupe Hrvatske nastavak je aktivnosti Gradskoga muzeja koje bi vhunac trebale doživjeti do kraja godine otvorenjem stalnog postava u Dvorcu Eltz te arheološkog muzeja na Vučedolu.

"Predstoji nam Vukovarski festival komorne glazbe te nekoliko likovnih izložbi koje ćemo održati u postoru Oranžerije Dvorca Eltz, a sve kao veliki uvod u konačno otvorenje stalnog postava našega muzeja kao i arheološkog muzeja, koje mi, vukovarski muzealci ali i ostali građani Vukovara, s nestrpljenjem očekujemo do kraja godine", kazala je Marić.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙