FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Vučedolu se obilježava ljetni solisticij

Autor: nles
VUKOVAR, 21. lipnja 2012. (Hina) - Gradski muzej Vukovar, Udruga Gong Grupa Hrvatske i Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara nizom događanja na prapovjesnom arheološkom lokalitetu Vučedol pokraj Vukovara, noćas obilježava ljetni solisticij.

Na najkraću noć u godini, posjetitelji će se imati prigodu cjelonoćno družiti uz gongove i bubnjeve članova Udruge Gong Grupa Hrvatske u programu nazvanom "Solisticij na Vučedolu". Predavanje “Sunce i astralna simbolika u vučedolskoj kulturi” održat će arheolog Aleksandar Durman s Filozofskog fakultata Sveučilišta u Zagrebu.

“Slavimo na jednoj praiskonskoj energetskoj lokaciji, Vučedolu, na mjestu gdje čovjek živi tisućama godina, podno Megarona ljevača bakra, gdje je 1938. godine otkrivena Vučedolska golubica. S toga mjesta ćemo svjedočiti zalasku i izlasku prvog Sunca”, kazala je ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ružica Marić.

Nakon cjelonoćnog sviranja i druženja uz vatru na arheološkom lokalitetu Vučedolu, Gong Grupa Hrvatska održat će u petak jednoipolsatni koncert u perivoju Dvorca Eltz na Dunavu.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙