FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: radovi na Cvjetnom i kod NSK su "po proceduri"

Autor: mbuj
ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da se radovi na Cvjetnom trgu i kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) obavljaju uz poštivanje procedure, odluka Gradske skupštine , pozitivnih zakonskih propisa i u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti.

Gradskim zastupnicima koji su jučer donijeli zaključak kojim traže hitnu obustavu radova na Cvjetnom trgu i kod NSK-a Bandić je poručio da mu se ne petljaju u posao.

"Za one kolegice i kolege koji u Gradskoj skupštini hoće raditi moj posao, ja im se moram na tome zahvaliti, ne trebaju mi pomagati. Nek' rade svoj posao i ništa više", rekao je gradonačelnik Bandić upitan od novinara kako se i danas također nastavljaju radovi na Cvjetnom trgu i izgradnji fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, te znači li to da neće uvažiti odluku koju je jučer donijela Gradska skupština.

"Pročitajte malo Statut Grada Zagreba i tko je gradonačelnik, tko je predsjednik Skupštine, što je Skupština, koje su ovlasti Skupštine, a što ovlasti gradonačelnika i Gradske uprave. Ja ni jednog trenutka zadnje tri godine nisam išao u ovlasti Gradske skupštine", dodao je.

Prijedlog obustave radova na Cvjetnom trgu i izgradnji fontana uz Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu dobio je jučer potporu zagrebačke Gradske skupštine, sa 26 glasova za i sedam suzdržanih iz HDZ-a, na kojoj su gradski zastupnici prozivali gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon i da bez odobrenja Skupštine troši milijune kuna gradskog novca.

Gradonačelnik Bandić danas je ispod uspinjače održao konferenciju za novinare na kojoj je iskazao ogorčenje da uspinjača i nakon obavljenog remonta već tako dugo nije u funkciji.

Bandić je pozvao odgovorne da što prije riješe problem jednog od najpoznatijih zagrebačkih simbola.

Podsjetio je kako Uspinjača ide na redovni remont svake godine, pa je privremena obustava prometa trebala biti od 13. do 27. travnja. Remont do tada nije dovršen, a inspektor željezničkog prometa zabranio je prometovanje Uspinjače jer Zagrebački holding Trgovačkom sudu nije dostavio potrebnu dokumentaciju za preregistraciju, te da je za dostavu te dokumentacije potrebna odluka skupštine Zagrebačkog holdinga.

Bandić je također rekao da skupština Zagrebačkog holdinga nije održala sjednicu jer se nije moglo sakupiti svih 11 članova koji moraju donijeti jednoglasno odluku. Na sastanku s predstavnicima ZET-a 25. svibnja Grad je obaviješten da skupština Zagrebačkog holdinga još uvijek nije zasjedala i donijela potrebne odluke za dostavu dokumentacije Trgovačkom sudu u Zagrebu", naveo je Bandić.

Zaključio je kako se na primjeru redovnoga godišnjega remonta uspinjače, organizacija skupštine Holdinga potvrđuje da nije moguće riješiti najbanalniji administrativni problem, i to zato što se ne može okupiti svih 11 članova te da kada se i okupe, zbog toga što su imenovani predstavnici pet političkih stranaka, odluke se ne mogu usuglasiti i donijeti.

Iskoristit ću sve svoje ovlasti, zakonske i demokratske, i oštro ću odreagirati ukoliko se uskoro uspinjača ne pokrene, kazao je Bandić na konferenciji za novinare koju je sazvao ispred same uspinjače na što ga je ponukala, kako je rekao, gospođa koju je u suzama zbog uspinjače zatekao u gradu.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙