FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 19. lipnja

Autor: bcav
ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 19. lipnja.

ZAGREB - U organizaciji Savezničkog zapovjedništva za transformaciju NATO-a i Ministarstva obrane RH, održat će se međunarodna Konferencija Strateških vojnih partnera koja će okupiti preko 200 sudionika, većinom načelnika glavnih stožera OS iz oko 56 zemalja - država članica NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za suradnju te inicijative Partners Across the Globe. Tijekom konferencije razgovarat će se o zaključcima posljednjeg NATO summita u Chicagu, izgradnji sigurnosti i stabilnosti, kao i budućem razvoju partnerstva i zajedničkoj inicijativi u edukaciji, obuci i industriji. Na skupu će sudjelovati i Predsjednik Republike Ivo Josipović (dvorana "Globus" Zagrebačkog velesajma, početak konferencije u 8,30 sati, izjave za medije načelnika Glavnog stožera OSRH, generala Drage Lovrića i zapovjednika NATO-ova Zapovjedništva za transformaciju generala zbora Stephana Abriala predviđene su u 10,35 sati).

JERUZALEM - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će, na poziv izraelskog predsjednika Shimona Peresa, u Izrael gdje će sudjelovati na konferenciji "Facing Tomorrow 2012", koja se već tradicionalno, četvrtu godinu za redom, održava u Jeruzalemu. Josipović će sudjelovati na plenarnoj sjednici konferencije "The Compass for Navigating Tomorrow", a trebao bi se, prema najavama, sastati i s bivšim britanskim premijerom Tonyem Blairom. Predsjednička konferencija mjesto je na kojem brojni stručnjaci i svjetski čelnici raspravljaju o budućnosti, donošenju važnih odluka i potrebi poduzimanja akcija za bolju budućnost.

SARAJEVO - Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku Partnerske komisije Američko-jadranske povelje (A5) u Sarajevu. U okviru ovogodišnjeg sastanka Partnerske komisije, koji će se održati u Parlamentarnoj skupštini BiH, najavljene su plenarne sjednice na teme "Uspjeh foruma Američko-jadranske povelje kao snažnog poticaja procesu euroatlantskih integracija regije jugoistočne Europe" i "A5 nakon summita u Chicagu". Američko-jadransku povelju potpisale su 2003. Hrvatska, Albanija i Makedonija te Sjedinjene Američke Države, a inicijativi su 2008. godine pristupile BiH i Crna Gora.

LOS CABOS, Meksiko - Američki predsjednik Barack Obama susrest će se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙