FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP o kadrovskoj politici HDSSB-a

Autor: ivuc
OSIJEK,18. lipnja 2012.(Hina) - Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik osječko-baranjske organizacije stranke Domagoj Hajduković ocijenio je danas u Osijeku neutemeljenima nedavne kritike HDSSB-a po kojima SDP na čelne pozicije u Upravnim vijećima i Nadzornim odborima postavlja stranački podobne kadrove, kazavši kako takvu politiku provodi upravo HDSSB u osječkim gradskim i županijskim javnim poduzećima.

Na konferenciji za novinare Hajduković je kazao da je takve kritike SDP-u u Hrvatskom saboru nedavno uputio zastupnik HDSSB-a Dinko Burić, ocijenivši kako zdrava logika govori da će stranka koja dobije povjerenje građana na izborima na vodeća mjesta postaviti "ljude kojima vjeruje, koji će provoditi njezinu politiku i koji su stručni".

"Ljudi, koji zadovoljavaju ove kriterije, su, u pravilu, članovi stranke na vlasti, i ovakva je praksa uobičajena u svim demokracijama u kojima se vlast mijenja nakon izbora, dok HDSSB želi vidjeti nestranački kadar, što navodno provodi u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji", ocijenio je Hajduković.

Ustvrdio je kako je, istražujući podatke o vodećim dužnosnicima u gradskim i županijskim trgovačkim društvima te njihovim Upravnim vijećima i Nadzornim odborima, otkrio kako su od devet trgovačkih društava u većinskom vlasništvu grada Osijeka, u njima osam, na čelu članovi HDSSB-a, a u jednom, član njihova gradskog koalicijskog partnera HNS-a, pa se, smatra on, može reći "da su svi politički namješteni, jer nema ni jednog nestranačkog stručnjaka".

Dodao je kako su, prema podatcima, koji su mu bili dostupni, članovi Nadzornih odbora u tim poduzećima članovi HDSSB-a, posebice kada je riječ o predsjednicima Nadzornih odbora.

Kada je riječ o Domovima zdravlja, čiji je vlasnik Županija, u svih šest Domova zdravlja na čelu Upravnih vijeća nalaze se članovi HDSSB-a. Zastupnik Burić izjednačio je SDP sa HDZ-om, a zapravo se može reći da je HDSSB jednako HDZ, ne samo zbog činjenice jer je HDSSB potekao iz HDZ-a, nego i stoga što su njihove metode zapošljavanja i namještanja podobnih kadrova doveli do savršenstva, ustvrdio je Hajduković.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙