FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović i Lagumdžija: sporazum o budućem radu u Federaciji

Autor: zkre
MOSTAR, 17. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija postigli su u nedjelju dogovor o zajedničkom sudjelovanju u vlasti na svim razinama u BiH te potpisali sporazum o budućem radu u Federaciji BiH.

Kako su nakon višesatnog sastanka održanog u Sarajevu objavili Čović i Lagumdžija, potpisani su dokumenti koji utvrđuju prioritete u radu Vlade i parlamentarne većine u Federaciji BiH. Čović je pojasnio da će nova većina u federalnom parlamentu imati dovoljan broj ruka za smjenu dužnosnika iz redova stanaka koje se opiru promjeni vlasti. Predsjednik SDP-a BiH pri tome je naveo da će u ponedjeljak dvije stranke s drugim partnerima poduzeti korake koji će dovesti do rekonstrukcije vlada na svim razinama gdje dvije stranke imaju većinu.

Kako su objavili mediji u BiH u ponedjeljak će dvije stranke zatražiti održavanje izvanrednih sjednica oba doma Parlamenta Federacije BiH na kojima bi se provela rekonstrukcija izvršne vlasti.

U utorak će pak zastupnici SDP-BiH, HDZ-a BiH, HDZ-1990. i Saveza za bolju budućnost BiH zatražiti ostavke predsjednika Federacije BiH Živka Budimira iz redova HSP-a BiH te Mirsada Kebe iz SDA koji se protive isključenju njihovih stranaka iz vlasti.

Čović i Lagumdžija su izrazili uvjerenje da će se rekonstrukcija vlasti okončati do kraja lipnja.

SDP BiH pokrenuo je isključenje SDA iz vlasti nakon što je ova stranka glasovala protiv proračuna institucija BiH za 2012. godinu.

(Hina) xzkre yvl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙