FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 17. lipnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Vlada RH donijela je danas odluku o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga Republike Hrvatske tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Grčku na gašenje požara. Iz Odnosa s javnošću Vlade RH priopćeno je da je Vlada Republike Hrvatske održala danas telefonsku sjednicu, na kojoj je donesena Odluka o upućivanju jednog zrakoplova Oružanih snaga RH, tipa Canadair CL-415, s dvije posade od ukupno devet pripadnika Oružanih snaga RH, u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara na području Južne Attice kod grada Keratea, na razdoblje od tri dana. Kako se navodi u obrazloženju, odluka je donosena na temelju Zakona o Vladi RH, Zakona o obrani i Zakona o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH, policije, civilne zaštite te državnih službenika i namještenika u mirovnim operacijama i drugim aktivnostima u inozemstvu, a uz prethodnu suglasnost predsjednika Republike Hrvatske. Odluku o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH u Helensku Republiku radi pružanja humanitarne pomoći, na temelju odluke Vlade RH, donijet će predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, navodi se u priopćenju.

ZAGREB - U povodu 23. obljetnice osnutka Hrvaske demokratske zajednice (HDZ) izaslanstvo predvođeno predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom položilo je vijence na grob osnivača HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju. Uz Karamarka vijenac su položili i Đuro Perica te Miroslav Tuđman a nazočili su i drugi visoki stranački dužnosnici. Prije toga, izaslanstvo HDZ-a je položilo i vijenac na Oltaru domovine na Medvedgradu. U povodu 23. obljetnice utemeljenja HDZ-a svečana sjednica stranke održava se u prostorijama NK Jarun.

LEPOGLAVA - Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa RH izvijestila je o smrti 52-godišnjeg zatvorenika J.V., koji je izdržavao kaznu zatvora u Kaznionici u Lepoglavi, a prema prvim informacijama nisu utvrđeni nikakvi tragovi nasilja. Kako se navodi u priopćenju, oko 4,40 sati zatvorenik J.V. (52), koji je izdržavao kaznu zatvora u Kaznionici u Lepoglavi požalio se na bol u prsima i otežano disanje te je odmah prevezen na pregled u Dom zdravlja Ivanec. Liječnička pomoć pružila mu je Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Ivanec, koja je nakon intervencije konstatirala smrt. O svemu je odmah obaviještena Policijska postaja Ivanec te zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Prema prvim informacijama nisu utvrđeni nikakvi tragovi nasilja, a utvrđivanje uzroka smrti zatvorenika je u tijeku, stoji u priopćenju.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙