FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Isključen tehnički uzrok autobusne nesreće u Švicarskoj

Autor: mtro
BRUXELLES, 15. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Istragom o autobusnoj nesreći 13. ožujka u Švicarskoj u kojoj je poginulo 28 osoba, od kojih 22 djece, isključene su tehničke greške autobusa ili stanje ceste i sada je istraga usmjerena na vozača koji je poginuo u katastrofi, navelo je u petak švicarsko pravosuđe.

U autobusnoj nesreći u cestovnom tunelu u mjestu Sierre na jugu Švicarske, poginulo je 28 ljudi, među kojima 22 belgijska i nizozemska školarca a ozlijeđeno 24. Nakon skijanja školarci su putovali kući.

Švicarski sud je tijekom jutra informirao obitelji žrtava u Belgiji o rezultatima istrage tri mjeseca nakon nesreće, precizirao je švicarski tužitelj zadužen za istragu Olivierm Elsig na konferenciji za novinare u Bruxellesu.

Za sada su isključene pretpostavke o utjecaju trećeg vozila, nedostatku na kolniku ili tunelu, prebrzoj vožnji autobusa ili kvara autobusa, precizirao je taj švicarski sudac.

Sad se istrage usmjeravaju na vozača, (34) koji je nekoliko minuta ranije preuzeo volan. I on i drugi vozač (52) su poginuli. Očekuju se rezultati toksikoloških ekspertiza vozača, za kojeg se zna da nije pio alkohol. Rezultati bi trebali biti poznati do kraja ljeta.

Pretpostavlja se da se radilo o trovanju, nepažnji ili slabosti.

(Hina) xtm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙